در این مطلب قصد دارم تا بهترین ترکیب برای ساخت غذای ماهیان گوشت خوار و گیاه خوار های بزرگ رو آموزش بدم
این غذا با تنوع اقلام موجود در آن می تواند یک غذای کامل برای رشد سریع ، تقویت رنگ و … در ماهی ها باشد
استفاده از این غذا برای انواع ماهیان خانواده سچیلاید ها و فلاور ها پیشنهاد می شود .
معرفی مواد مورد استفاده و خواص آنها برای غذای دست ساز :
دل گوساله : دل گوساله یکی از بهترین مواد برای تشکیل غذای ماهی هاست . به دلیل بافت سفت تر این عضو نسبت به گوشت در آب پخش نشده و ماهیان به راحتی آن را مصرف میکنند . توجه کنید که بهتر است دل گوساله خریداری کنید ( دل گاو بزرگ تر و گوشت سفت تر و چربی بیشتری دارد )
دل گوساله
دل مرغ
دل مرغ : دل مرغ همانند دل گوساله به عنوان قسمت اصلی غذا محاسبه می شود . اما تفاوت در این است که دل مرغ چرب تر از دل گوساله است و همچنین مواد مغذی کمتری دارد .
میگو : میگو یکی از بهترین مواد و کاملا دریایی است که در لیست تغذیه بسیاری از ماهی ها جا دارد . پروتئین و ویتامین های این ماهی برای رشد سریع ماهی ها لازم است . از نظر ارزش غذایی میگو دارای بیشترین مواد مفید در بین دیگر جانداران است .
میگو
ماهی کلیکا : ماهی کلیکا به دلیل بافت گوشت ماهی و همچنین دارا بودن مقدار زیادی کلسیم در استخوان ها برای ماهیان یک غذای کامل همراه با مواد معدنی مورد نیاز می باشد . در حقیقت این ماهی یک مولتی ویتامین قوی است .
ماهی کلیکا
سویا : این ماده غذایی به دلیل شباهت به بافت گوشت و همچنین دارا بودن خواص زیاد و همچنین داشتن فیبر فراوان باعث رفع نیاز ماهیان به تغذیه با گیاهان می شود .
سویا
جوانه گندم : جوانه گندم یک ماده حاوی ویتامین های زیاد است که برای شادابی و افزایش رشد ماهی بسیار مناسب است همچنین این ماده به افزایش قدرت باروری ماهی نیز کمک میکند .
جوانه گندم
سبوس گندم : این ماده به دلیل فیبر بالا باعث هضم آسان غذا شده و از یبوست ماهی جلوگیری میکند .
سبوس گندم
سیر : یکی از بهترین مواد برای تغذیه خوب ماهی ها سیر است . سیر باعث تصفیه سیستم گوارش ماهی شده و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری میکند و همچنین باعث دادن عطری به غذا میشود که مورد علاقه ماهی هاست .
سیر
اسفناج : اسفناج یک منبع غنی آهن است و برای رشد سریع و همچنین رنگ ماهیان بسیار مناسب است .
اسفناج
کاهو : کاهو نیز مانند اسفناج یک بافت گیاهی با ویتامین برای رنگ و رشد است .
گاهو
فلفل قرمز : فلفل قرمز یک ماده با رنگ دانه قرمز است که به تقویت رنگ ماهی کمک شایانی میکند . همچنین زمانی که از گوشت های مختلف که طبع سرد دارند استفاده می شود استفاده از یک ادویه گرم برای برقراری ثبات طبع پیشنهاد می شود . افزایش جذب آهن و ضد باکتریایی دارد .
فلفل قرمز
ژلاتین : ژلاتین یک ماده حاوی مقدار زیادی پروتئین حیوانی است که به رشد بافت قضروف و همچین بافت چربی مفید ( مثل هد فلاور ) کمک شایانی می کند .
پودر ژلاتین
مقدار مواد لازم برای غذای دست ساز :
ابتدا توجه کنید که این مقدار غذا برای این دستور حجم زیادی دارد . مقدار ها را با توجه به اندازه مورد نظر خود تغییر دهید .
دل گوساله 1 عدد یا دل مرغ 1 بسته ( 500 گرم ) – میگو 100 گرم – ماهی کلیکا 100 گرم – سویا 3 قاشق غذا خوری – جوانه گندم 50 گرم – سبوس گندم 3 قاشق غذا خوری – سیر 1 حبه – اسفناج و کاهو هر کدام 1 برگ – فلفل قرمز 1 قاشق چایی خوری – پودر ژلاتین 1 قاشق غذا خوری
روش تهیه :
ابتدا دل گوساله را کاملا شسته و از وسط باز میکنیم و چربی های آن و تمام خون مردگی ها و رگ های ضخیم رو با چاقو خارج میکنیم . همین عمل رو با دل مرغ انجام میدهیم و به همین شکل آن را پاک میکنیم و در میکسر میریزیم
میگو نیز به صورت بسته های پاک شده عرضه میشود که کار پاک کردن را از عهده ها خارج میکند . اما اگر در جایی هستید که میگوی تازه دسترسی دارید روش پاک کردن آن هم مشخص است . فقط تمام قسمت های سخت را جدا کنید ( قسمت های پوسته ای را نگه دارید چون برای پولک های ماهی مفید است ) و فیله آن را نگه دارید . پس از پاک کردن آن را در میکسر بریزید .
ماهی کلیکا نیز به صورت بسته بندی موجود است ؛ ابتدا ماهی ها رو شسته و شکم آنها را باز میکنیم و مواد داخل آن را خالی میکنیم . سپس سر و دم و باله های آن میزنیم . نیازی نیست که استخوان های ماهی را خارج کنید ؛ چرا که این استخوان های ریز حاوی مقدار زیادی کلسیم هستند . آنها را در میکسر بریزید
سویا را در آب گرم خیس کنید و پس از چند دقیقه که آنها نرم شدند ، آنها را در سبد ریخته و آب اضافه آن را کاملا بگیرید و به میکسر اضافه کنید .
جوانه و سبوس گندم را نیز به میکسر اضافه کنید .
پوست سیر را گرفته و آن را کمی قطع قطع کنید و در میکسر بریزید .
اسفناج و کاهو را شسته و آنها را به مدت 2 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا بافت آنها از حالت خامی خارج شود و سپس به میکسر اضافه کنید .
فلفل قرمز را به میکسر اضافه کنید .
پودر یا ورق ژلاتین را با مقدار کمی آب داغ باز کنید و سپس آن را به میکسر اضافه کنید .
می توانید مقداری غذای شرکتی مخصوص رنگ یا افزایش هد را در این مرحله به غذا اضافه کنید تا با بقیه غذا مخلوط شود .
میکسر را روشن کرده تا مواد کاملا خرد و با هم مخلوط شوند . در صورتی که از میکسر های کوچک استفاده می کنید می توانید مواد را جداگانه میکس کرده و سپس کاملا با هم مخلوط کنید .
پس از مخلوط شدن و بدست آمدن یک خمیر آن ها در پلاستیک های کوچک ریخته و تخت کنید و تمام هوای آن را بگیرید و روی آن با خط کش خط ایجاد کنید تا بعدا موقع استفاده راحت تر برش زده شوند . آنها را در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند .
پس از یک روز غذا آماده است . با توجه به اندازه ماهیان و تعداد آنها مقداری غذا را برش بزنید و به همان صورت یخ زده در آب قرار دهید تا ماهی ها استفاده کنند .
نکات مهم :
- در صورتی که به تمام مواد بالا دسترسی ندارید یا نمیخواهید از تمام آنها استفاده کنید هیچ مشکلی نیست که آنها را از لیست حذف کنید . مثلا می توانید فقط از دل گوساله استفاده کرده و دل مرغ ، میگو و کلیکا را استفاده نکنید یا به جای استفاده از کاهو و اسفناج فقط یکی از آنها را استفاده کنید . اما توجه کنید که به همین نسبت نیز مواد مفید غذا کم می شود .
- سعی کنید آب تمام مواد را بگیرید تا مخلوط آخر کمی سفت تر باشد .
- استفاده بیش از حد از هر کدام از قسمت ها ممکن است باعث شود میل ماهی ها نسبت به خودن غذا کم شود ( مقدار مواد گوشتی همیشه باید غالب بر گیاهان باشد ).
- در خانه ها حتما این غذا را با علائم و یا بسته بندی متفاوت در فریزر قرار دهید ( مامانتون با این براتون کوکو درست نکنه :)) )
- استفاده از پودر های ویتامین در این غذا مفید است . البته باید بدانید که ویتامین در طولانی مدت و در دمای فریزر از بین میرود . ( مخصوصا ویتامین C در فریزر از بین میرود ) . برای کاهو یا اسفناج نیز همین موضوع صدق می کند اما بهتر است این موارد را اضافه کنید . روش بهتر این است که از قطره مولتی ویتامین قبل از ریختن غذا به داخل آکواریوم استفاده کنید و غذا را برای یک دقیقه داخل محلول ویتامین قرار دهید .
- سیر دیر هضم است . اما با توجه به استفاده از سیر به صورت کاملا له شده و همچنین خواص زیاد آن استفاده از آن پیشنهاد می شود .
- بعضی برای قوام دادن به غذای دست ساز و همچنین افزودن ویتامین های مورد نیاز موز به آن اضافه می کنند . برای مخلوط بالا نصف موز کاملا رسیده پیشنهاد می شود .
- با توجه به حجم و قیمت تمام شده می توان گفت که غذاهای دست ساز بسیار بهتر از غذاهای شرکتی مانند لوفاک هستند .
- استفاده از این غذا برای فلاور به صورت غذای اصلی پیشنهاد نمی شود ( می توان به عنوان وعده های کمکی هر هفته یک یا دو بار استفاده کرد ) .
- اسپرولینا یا استاگزانتین که نوعی جلبک است بسیار مفید برای تغذیه ماهیان است و از آن می توان در این غذا استفاده کرد ( حداکثر 5 گرم ) .
- استفاده از فلفل های دلمه ای رنگی نیز در این غذا به دلخواه و به مقدار کم مفید است . همچنین می توانید از نخود سبز و ذرت آب پز یا کنسرو شده نیز مقدار کمی استفاده کنید .
- استفاده از دل مرغ به صورت تنها ( بدون دل گوساله ، میگو ، کلیکا و … ) باعث چرب شدن آب آکواریوم و همچنین مریض شدن ماهیان خواهد شد .
- با توجه به مخلوط غذا ، مقدار مورد نیاز ماهیان را به آنها بدهید تا مقداری اضافه نماند ، زیرا باعث کثیف شدن آب خواهد شد .
- غذا را به اندازه ای درست کنید که ماهیان شما در طی یک ماه مصرف می کنند . ماندن بیش از حد این غذا در شرایط فریزر باعث از بین رفتن مواد مفید آن خواهد شد .
8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام.مطلب بسیار خوبی بود.این غذا برای ماهی کوی مناسب است؟
سلام دوست عزیزم
برای ماهی کوی باید دو/سوم غذا رو مواد سبزیجات و فیبر ها تشکیل بده و یک/سوم گوشت و پروتئین باشه
بنابراین باید دستور رو مقداری اصلاح کنید
براگوپی چجوری باید باشه فرق داره
برای ماهی های گیاه خوار شما باید 70 درصد سبزیجات در نظر بگیرید و 30 درصد مواد گوشتی
و از همین موارد میشه استفاده کرد فقط مقدار هاش عوض میشه .
سلام خدمت دوستان ببخشید ژلاتین و فلفل قرمز برای ماهی ضرر ندارد
سلام
اگر به مقدار کم باشد هیچ مشکلی ندارد . بلکه مفید هم هست .
سلام دوست من. راهی نیس چندثانیه غذا داخل آب آکواریوم وااا نره ک آب رو کدر نکنه. هر وقت این غذا رو ب ماهی هام میدم آب آکواریوم خراب میشه.
سلام
مقدار ژلاتین رو افزایش بدید . این باعث میشه که اقلام غذا به صورت ژله ای به هم چسبیده باشن تا زمانی که خورده بشن .
همچنین برش های غذا رو کوچیکتر کنید تا ماهی در یک مرحله و سریع بخوره
فیلتراسیون مناسب استفاده کنید