در این مقاله سایت ماهی من به معرفی 24 نژاد ماهی کوی و توضیح انواع تفاوت در رنگ و طرح آنها خواهیم پرداخت. بسیار مهم است که شما با انواع نژاد ها و رنگ آنها آشنا باشید تا بتوانید هنگام خرید ماهی کوی یک ماهی کوی با کیفیت و ارزشمند را تشخیص داده و سپس با اطمینان خرید کنید. همچینن برای تکثیر و سرمایه گذاری نیز نگهداری این نژادهای با کیفیت ماهی کوی پیشنهاد میشود.
دقت فرمایید که در زیرشاخه این نژاد ها صدها ترکیب رنگ و … موجود است. ما نمیتوانیم تمام آنها را به صورت مجزا تصویر برداری و توضیح دهیم.
قبلا در مقالهای کامل درباره شناخت و نگهداری ماهی کوی صحبت کردیم و در صورتی که میخواهید درباره نگهداری ماهی کوی اطلاعات کسب کنید لطفا به مقاله شناخت و نگهداری ماهی کوی مراجعه فرمایید.
انواع ماهی کوی
ماهی کوی کوهاکو – KOHAKU
قدیمی ترین و اصیل ترین گونه ماهی کوی است. رنگ زمینه سفید با طرح و رنگهای قرمز. رنگ براق و طرح روی بدن و درصد رنگ شدن بدن در این گونه عامل کیفیت آن است.
گونههای Doitsu Kohaku, Gin Rin Kohaku, Maruten Kohaku و Tancho Kohaku زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی تایشو سانک – TAISHO SANKE
رنگ زمینه سفید با طرح قرمز و مشکی. از نژاد کوهاکو گرفته شده که رنگ مشکی نیز به آن اضافه شده است.
گونههای Doitsu Sanke, Maruten Sanke, Tancho Sanke, و Gin Rin Sanke زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی شوا سانشوکو – SHOWA SANSHOKU
به نام شوا بیشتر خوانده می شود. رنگ سفید ، قرمز/نارنجی و در بالای سر رنگ مشکی دارد. همچنین دور بدن نیز رنگ مشکی گرفته است. تفاوت آن با گونه تایشو سانک در این است که بالای سر این گونه نیز به رنگ مشکی می باشد.
گونههای Tancho Showa, Maruten Showa, Gin Rin Showa, Doitsu Showa و Kin Showa زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی تانچو – TANCHO
این گونه بسیار مرسوم و محبوب است. تمام بدن به رنگ سفید است و فقط یک خال بزرگ قرمز روی سر قرار گرفته است.
گونههای Gin Rin Tancho و Doitsu Tancho زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی شیرو اوتسوری – SHIRO UTSURI
رنگ زمینه مشکی با طرح و نقاط سفید.
گونههای Gin Rin Shiro Utsuri, Gin Shiro Utsuri و Doitsu Shiro Utsuri زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کویهای اوتسوری – HI UTSURI
رنگ زمینه مشکی با طرح و نقاط نارنجی یا قرمز.
گونههای Gin Rin Hi Utsuri و Doitsu Hi Utsuri زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی کی اوتسوری – KI UTSURI
رنگ زمینه مشکی با طرح و نقاط زرد.
گونه هایGin Rin Ki Utsuri و Kin Ki Utsuri زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی آساجی – ASAGI
رنگ زمینه سفید با طرح بزرگ آبی نفتی روی پشت و بالههای قرمز یا نارنجی.
گونههای Gin Rin Asagi و Hi Asagi زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی شوسوی – SHUSUI
رنگ زمینه سفید با طرح خط مانند مشکی یا آبی روی پشت و بالههای قرمز یا نارنجی.
گونههای Gin Rin Shusui و Hi Shusui زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی ماتسوبا – MATSUBA
رنگ زمینه سفید با طرح بزرگ مشکی روی پشت.
گونههای Ki Matsuba و Aka Matsuba زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی پلاتینوم اوگون – PLATINUM OGON
کاملا به رنگ سفید است و هیچ گونه خط و خالی ندارد.
گونههای Gin Rin Platinum Ogon و Doitsu Platinum Ogon زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی یامابوکی اوگون – YAMABUKI OGON
کاملا به رنگ زرد است و هیچ گونه خط و خالی ندارد.
گونههای Gin Rin Yamabuki Ogon and Doitsu Yamabuki Ogon زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی کوجاکو – KUJAKU
رنگ زمینه سفید که با رنگهای زرد / قرمز / نارنجی طرح و نقطه گذاری شده است. همچنین رنگ سیاه در عمق رنگهای بدنه دیده می شود.
گونههای Doitsu Kujaku, Tancho Kujaku and Maruten Kujaku زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی هاریواک – HARIWAKE
رنگ زمینه سفید با طرح نرنجی یا زرد که طرح ها درشت هستند و اکثر بدن را می پوشانند.
گونههای Tancho Hariwake, Gin Rin Hariwake, Doitsu Hariwake زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی کیکوسوی – KIKUSUI
رنگ زمینه سفید با طرح زرد یا نارنجی که فقط یک طرح بدن ماهی را پوشانده باشد.
ماهی کوی کومونریو – KUMONRYU
رنگ زمینه خاکستری یا سفید که با طرح مشکی پوشیده شده است. رنگ مشکی فقط بدنه ماهی را پوشش میدهد و سر ماهی و بالای آن بدون رنگ باقی می ماند.
رنگ آنها در طول زندگی چندین بار تغییر میکند.
ماهی کوی بنی کومونریو – BENI KUMONRYU
مانند کومونریو هستند با یک رنگ اضافه که معمولا قرمز است.
رنگ آنها در طول زندگی چندین بار تغییر میکند.
ماهی کوی چاگوی – CHAGOI
رنگ آنها به صورت کامل قهوه ای یا برنزی است و هیچ گونه طرح و خط و خالی ندارند. این نژاد به راحتی دست آموز می شود و خیلی سریع از دست غذا دریافت میکند که این باعث تشویق دیگر ماهی ها نیز به همین امر می شود.
گونههای Gin Rin Chagoi و Doitsu Chagoi زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی سوراگوی – SORAGOI
مانند گونه چاگوی هستند با این تفاوت که رنگ آنها خاکستری یا نقره ای هست. آنها نیز مانند چاگوی خیلی سریع دست آموز می شوند.
گونههای Gin Rin Soragoi و Doitsu Soragoi زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی اوچیبا شیگوری – OCHIBA SHIGURE
ترکیب زمینه خاکستری یا نقره ای با طرح برنزی یا قهوه ای.
گونههای Gin Rin Ochiba و Doitsu Ochiba زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی گورومو – GOROMO
بدنه سفید با طرحهای قرمز که در داخل رنگ قرمز مخلوطی از آبی یا مشکی پدیدار باشد.
گونههای Tancho Goromo و Maruten Goromo زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی گوشیکی – GOSHIKI
بدنه سفید با طرحهای قرمز که در داخل رنگ قرمز مخلوطی از ابی یا مشکی پدیدار باشد. تفاوت آنها در این است که مخلوط شدن رنگ ها بیشتر است و طرح بزرگ تر است. حدود 5 رنگ باید به صورت کامل در این گونه پدیدار باشد.
گونههای Gin Rin Goshiki وTancho Goshiki زیر مجموعه این گونه است که تفاوت آنها در رنگ زمینه بدن ماهی می باشد.
ماهی کوی کیکوکوریو – KIKOKURYU
رنگ زمینه سفید با رنگ پشت مشکی ( به شکل ستون ) و همچنین رنگ مشکی دور چشم ها و بینی.
ماهی کوی کین کیکوکوریو – KIN KIKOKURYU
مخلوط رنگ نارنجی یا زرد با مشکی در طرح بندی کیوکوکوریو که جدیدترین گونه ماهی کوی شناخته می شود.
اصطلاحهای تعریف شکل باله و پولک و بدن ماهی کوی
در کنار عنوان نژاد ماهی کوی کلمات دیگری برای شرح شکل بدن یا وضعیت فلسهای بدن ماهی استفاده میشود که در اینجا آنها را به صورت خلاصه توضیح میدهیم.
ماهی کوی باله بلند : در صورتی که ماهی دارای بالههای بلند باشد به آخر نام آن “باله بلند” اضافه خواهد شد. در سطح جهانی کویهای باله بلد بی ارزش هستند! چون از اصالت آنها کم شده است. اما در ایران برعکس هست و کویهای باله بلند به دلیل این که زیبایی بیشتری برای آکواریوم دارند قیمت بالاتری دارند.
ماهی کوی پوست چرم : بدن این نوع از ماهی کوی هیچ گونه پولک یا فلسی در دو طرف ندارد و پوست بدن کاملا مشخص است.
ماهی کوی فلس درشت : فلسهای دو طرف بدن این نوع از ماهی کوی از اندازه طبیعی بزرگ تر هستند.
ماهی کوی پوست چرم فلش درشت : پوست کاملا بدون پولک است و فقط دو ردیف فلس درشت یکی قسمت بالای ماهی و یکی کنار بدن ماهی کشیده شده است.
ماهی کوی فلس ریز : فلسهای این نوع از ماهی کوی ریزتر از مقدار طبیعی است.
ماهی کوی پولکی یا اکلیری : فلسهای ردیف بالایی بدن ماهی به شکلی براق و درخشنده هستند که در بازتاب نور کاملا مشخص است.
سلام و درود فراوان
واقعا من یکی لذت بردم
دستتون درد نکنه خیلی محتوای با ارزشی بود
🌹⚘🌹⚘🌹⚘🌹⚘
از شما بابت مطالب مفیدتان که وقت گذاشتید بسیار سپاسگزارم انشالله حرم امام رضا رفتم دعاگویتان هستم کاشکی مبلغ هر گونه را با سایز و نوع جنسیت در نظر میگرفتید سپاسگزارم در پناه خدا باشید
سلام
متشکرم عزیزم . بنده هم همشهری شما هستم .
امکان ارائه قیمت وجود نداره . چون نمیشه سایت رو دائم به روز رسانی کنیم و قیمت ها دائم تغییر خواهد کرد .
سلام خوبید بسیار عالی بود,ممنون از شما,واقعا که لذت بردم