ماهی زبرا

unnamed 2 2
نام فارسیزبرا
نام انگلیسیDanio Rerio
خانوادهCyprinidea
دسته بندیگیاهخوار
محل زندگیمیانمار
حداقل سایز آکواریوم40 لیتر
دمای آب18 الی 24 درجه سانتی گراد
اسیدیته آب7 الی 8 PH
حداکثر اندازه5 سانتی متر
خلق و خوآرام و بی آزار
قلمرو طلبخیر
موقعیت شنامیانه آب
شرایط نگهداریآسان
شرایط تکثیرمتوسط
حساسیت به بیماریمقاوم
خوراکگرانول ، آرتمیا ، پولکی

Danio rerio 2 Danio rerio 1

ماهی زبرا که به نام ماهی راه راه یا گوره خر ماهی نیز شناخته می ‎شود، یک ماهی کوچک متعلق به آب های شیرین است. این ماهی ها که دارای گونه های بسیار متنوعی هستند، با سایر ماهی ها سازگار بوده و مراقبت از آن ها بسیار آسان است ، البته گونه ی دیگر از ماهی زبرا در بازار یافت میشود مانند دانیو های رنگی ، و دانیو باله بلند .

4bffcc69927ba25925c679ed75d59cfb 1

دانیو باله بلند 

دانیو رنگی

نگهداری ماهی زبرا

در مرحله اول باید از یک رسوب نرم مانند ماسه تصفیه شده استفاده شود . قبل از قرار گرفتن ماهی در آکواریوم ، بستر آن باید به خوبی تمیز شود و پس از قرار دادن بستر در آکواریوم، لازم است آب را به آهستگی به آکواریوم اضافه کنید تا از تکان خوردن آن جلوگیری شود .

با افزودن گیاهان مخصوص آب شیرین مانند گیاهان جاوا و آمازون ، می‎توانید سطح اکسیژن آب آکواریوم را افزایش دهد. این گیاهان همچنین باعث کاهش رفتار های پرخاشگرانه ماهی زبرا نیز خواهد شد .

حداقل اندازه آکواریوم برای نگهداری ماهی زبرا 40 لیتر می ‎باشد . این ماهی را میتوان با آنجل ها ، انواع زنده زاها ، رنگین کمان ها ، رازبورا ها ، کیلی فیش ها ، کوریدوراس ، بعضی بارب ها و انواع تترا ها نگهداری کرد .

تغذیه ماهی زبرا

انها همه چیز خوارند و میتوانید با هر نوع غذایی از خشک گرفته تا گوشتی را به انها بدهید، غذاهای خشک،پولکی،کرم های منجمد و هر غذایی را که فکر میکنید میتوانید به انها بدهید.
غذاهای منجمد شده مانند کرم خونی و دافنی و آرتمیا نیز بهتر است هفته ای یک مرتبه به این ماهیان خورانده شود .

تشخیص جنسیت ماهی زبرا

1 : ماهی ماده چاق تر و رنگ روشن تری دارد و روی بدن و بخصوص باله دمی ، رنگ آمیزی زرد بِیشتری از ماهی نر دارد .

2 : ماهی ماده باله های کوتاه تری نسبت به نر دارد .

3 : نر کشیده تر و لاغر تر از ماده بنظر میرسد ، همچنین باله های  بلند تر نیز دارد .

تکثیر ماهی زبرا

تولید مثل زبرا تا حدودی آسان می باشد برای این کار شما باید یک آکواریوم مجزا در نظر بگیرید و بسترآن را از تیله های شیشه ای بپوشانید البته این کار را می توانید با میله های شیشه ای حصیر شکل نیز انجام دهید . پس از اینکه آکواریوم تولید مثل آماده شد باید ماهی ماده را وارد نموده و پس از یک روز اقدام به اضافه نمودن ماهی نر کنید توصیه شده در این زمان و برای کمک به شروع معاشقه جفت ها و ترغیب به تخم گذاری چند فنجان آب سرد به آکواریوم اضافه گردد. با شروع زمان تخم گذاری که عموما در هنگام سحر صورت می گیرد ماهی ماده حدود 200 تخم خواهد گذاشت و نر ها همزمان آنها رابارور خواهد نمود . فراموش نکنید که والدین به شدت به خوردن تخم ها علاقه خواهند داشت اما وجود بستر تیله ای یا حصیری و متعاقب آن قرار گرفتن تخم ها در میان آنها شانس خورده شدن این تخم ها را به صفر خواهد رساند. پس از تخم ریزی باید والدین را از مخزن خارج نموده تا پس از 2 روز شاهد تولد نوزادان باشید این نوزادها پس از 3 تا 4 روز به شنای طبیعی و آزاد دست خواهد زد و بهتر است در این فاصله زمانی با آرتمیا و فیتوپلانکتون ها و آب سبز تغذیه گردند.

3.5/5 - (2 امتیاز)
بدون دیدگاه

لطفا در صورتی که در متن یا اطلاعات این مقاله ایراد یا نواقصی مشاهده میکنید که میتوانید در اصلاح آن ما را یاری کنید لطفا گزارش مشکل در مقاله را ارسال بفرمایید.

لطفا توضیحات خود درباره مشکل این مقاله را برای ما بنویسید و ارسال کنید. اگر اطلاعاتی دارید که میتواند این مقاله را کاملتر کند برای ما ارسال کنید تا مقاله به روز رسانی شود.

مطالب مشابه با آنچه حالا مطالعه کردید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
گروه پرسش و پاسخ تلگرام