ماهی نیکاراگوئه

ماهی سیچلاید نیکاراگوئه ماده
نام فارسینیکاراگوئه
نام انگلیسیNicaraguan Cichlid
خانوادهCichlasomatina
نام علمیHypsophrys Nicaraguensis
دسته بندیگوشتخوار
محل زندگینیکاراگوئه و کاستاریکا
حداقل سایز آکواریوم200 لیتر
دمای آب26 الی 28 درجه سانتی گراد
اسیدیته آب7 الی 8 PH
سختی آب8 الی 28 DH
طول عمر10 الی 15 سال
حداکثر اندازه25 سانتی متر
خلق و خوخشن و مهاجم
قلمرو طلببله
موقعیت شنامیانه آب
شرایط نگهداریسخت
شرایط تکثیربسیار سخت
حساسیت به بیماریحساس
خوراکغذاهای شرکتی . میکس های متناسب با جیره غذایی . کرم خونی منجمد . میگو و...

ماهی سیچلاید نیکاراگوئه

ماهی سیچلاید نیکاراگوئه یکی از سیکلید های زیبای امریکای مرکزی (مناطق نیکاراگوئه و کاستاریکا ) هست، که متاسفانه در ایران افراد کمی این ماهی را میشناسند و یا تجربه ی نگهداری از این سیکلید رو دارند و این گنگ بودن و ناشناخته بودن این گونه بین عام اکواریوم داران شاید به خاطر تکثیر و توزیع محدود این ماهی در ایران باشد ،هرچند این ماهی نسبت به هم هم رده های خود از قیمت معقولی هم برخوردار است. نکته ی جالب توجه در این گونه  این هست که بر خلاف اکثر ماهی های دیگر، ماهی ماده از رنگ بهتر و زیباتری برخوردار است و جنس نر نسب به جنس ماده رنگ کدرتری دارد و همچنین نوار جانبی کاملی ندارد که این نوار درجنس ماده کامل است و زیبایی خاصی به ماهی میدهد. درصورت مساعد بودن شرایط تانک و تغذیه، جنس نر این ماهی میتواند تا 25 سانتی متر رشد کند  و جنس ماده نیز میتواند تا 20 سانتی متر رشد کند.

شرایط آکواریوم ماهی سیچلاید نیکاراگوئه

با توجه به اینکه زیستگاه اصلی این ماهی دردریاچه و یا بخش هایی از رودخانه  که اب در آن قسمت ها به کندی حرکت میکند است، باید محیط اکواریوم طوری طراحی شود که با زیستگاه اصلی ماهی تطابق داشته باشد و جریان اب  برای ماهی در این محیط استرس ایجاد نکند. به صورت اصولی برای نگهداری یک جفت از این ماهی شما حداقل به یک تانک 243 لیتری نیازمند هستین  .دما را در رنج 26 تا 28 درجه نگهدارید و پی اچ را بین 7 تا 8 تنظیم کنید زیرا این ماهی به پی اچ اسیدی اب تانک حساسیت نشان میدهد.  برای طبیعی تر جلوه دادن اکواریوم این ماهی با توجه به اینکه بیشتر در مناطق صخره ای زندگی میکند میتوانید بیشتر از قلوه سنگ ها و یا تخته سنگ ها برای ایجاد دکور بهره بگیرید و در کنار استفاده از دکور سنگی، از چوب های مناسب به همراه بعضی گیاهان هم استفاده کنید. چون این ماهی در طول زندگی عادی خود و به خصوص زمان جفتگیری عادت به حفر تونل و یا حفر گودال دارد بهتر است از یک بستر شنی با اندازه ای متناسب با دهان ماهی استفاده شود و همچنین دقت کنید که شن ها تیز نبوده که به ماهی اسیب وارد نکنند.

ماهی سیچلاید نیکاراگوئه

تغذیه و غذای ماهی سیچلاید نیکاراگوئه

با توجه به اینکه نیکاراگوئه به عنوان یک ماهی همه چیز خوار محسوب میشود برای رشد و تامین نیازهای غذایی خود به رژیم غذایی متنوعی نیازمند است. در محیط طبیعی این ماهی از برگ و دانه های گیاهان، حلزون ها و سایر نرم تنان و ماهی های ریزتر تغذیه میکند، البته ماهی های جوانتر عمدتا از حشرات ابزی تغذیه میکنند. در اسارت ممکن است ماهی از خوردن غذا امتناع کند یا به قولی بدغذا باشد، برای تغذیه در اسارت میتوانید از غذاهای پولکی و یا پلت های شرکتی و با کیفیت بالا استفاده کنید و به عنوان مکمل از کرم خونی، میگو و حتی کدو سبز استفاده کنید. همچنین استفاده از میکس های دست ساز متناسب با جیره غذایی این ماهی، در رشد و سلامت این ماهی بی تاثیر نیست.

تشخیص جنسیت ماهی سیچلاید نیکاراگوئه نر و ماده

تشخیص جنسیت این ماهی کار چندان سختی نیست. یکی از تفاوت هایی که در ابتدای مقاله هم به ان اشاره کردیم، رنگ بهتر، درخشانتر و زیباتر جنس ماده نسبت به جنس نر است  و همچنین ذکر کردیم که نوار جانبی در ماهی ماده کامل است ولی در ماهی نر این نوار تقریبا از بین رفته و وجود ندارد. از نشانه های دیگر برای تشخیص جنسیت این ماهی میتوان به جثه ی بزرگتر جنس نر و همچنین در اکثر موارد وجود برامدگی روی قسمت بالای سر جنس نر اشاره کرد. همچنین میتوان به تیز بودن انتهای باله ی پشتی در جنس نر اشاره کرد که در جنس ماده این باله نوک تیز نیست.

ماهی سیچلاید نیکاراگوئه

تکثیر و پرورش ماهی سیچلاید نیکاراگوئه

به طور کلی تکثیر این ماهی چندان سخت نیست اما قبل از هرچیزی برای تکثیر این گونه شما نیاز به گله ای متشکل از حداقل 6 نیکاراگوئه جوان دارین  این ماهی ها هم نیز مانند اکثر ماهی های اکواریومی در گله جفت خود را انتخاب میکنند، احتمالا پیدا کردن جفت در این ماهی جزو سخت ترین مراحل تکثیرش باشد.

پس از اینکه ماهی ها جفت های خود را انتخاب کردن لازم است که فقط جفت اصلی در آکواریوم باشد و ماهی های دیگر و یا جفت های دیگر را از اکواریوم خارج کنید زیرا این ماهی در زمان تخم ریزی بسیار پرخاشگر است و برای خود قلمرو تعیین میکند و به ماهی های موجود در تانک حمله میکند و یا اینکه ممکن است در اثر استرس وارده از طرف سایر ماهی های آکواریوم تخم هارا بخورند.

باید قبل از جفت گیری کردن این ماهی، انها را خوب تغذیه کنید که بازدهی تکثیر بالاتر رود. دمای آکواریوم را دررنج 26 تا 28 نگه دارید و از وارد کردن دست به آب یا هرکاری که فضا را برای آن ها پر استرس کند بپرهیزید. درضمن کیفیت آب را بالا نگه دارید و برای قارچ نزدن تخمها هم میتوانید از متیلن بلو با در نظر گرفتن به حجم تانک استفاده کنید.

ثکثیر ماهی سیچلاید نیکاراگوئه ماده

ماهی نر و ماهی ماده همانطور که در ابتدا اشاره کردیم برای تخم ریزی گودال عمیقی حفر کرده و یا شن کنار یکی از سنگ ها را خالی میکنند، بیشتر دوست دارند درجایی همانند غار یا شاید شبیه یک گودال تخم ریزی کنند. درضمن تخم های این ماهی چسبنده نیستند بنابر این آن ها را به دیواره ی غار و یا کناره ی سنگی نمیچسبانند. طبق اطلاعات به دست امده از تکثیر کنندگان در هر بار تخم ریزی و هچ تخم ها حدود 50 درصد از تخم ها هچ میشوند، و اگر نر نابالغ باشد و یا جفت ضعیف باشند و از قبل خوب تغذیه نشده باشند مسلما این درصد هچ پایینتر هم می اید .

معمولا پس از گذشت سه روز از تخم ریزی این ماهی، تخم ها به لارو تبدیل میشوند و بعد از چهار یا پنج روز میتوانند شنای ازاد انجام دهند.  در طول این مدت هردو ماهی مولد به مراقبت از لارو ها میپردازند و در زمانی که تخم ها هنوز هچ نشده اند ماده دائما با حرکت دادن باله هایش اب اطراف تخم هارا به حرکت در می آورد و ماهی نر در نزدیکی محل تخم ها نگهبانی میدهد و از نزدیک شدن سایر ماهی ها به محل تخم ها جلو گیری میکند. پس از اینکه کیسه ی زرد لارو ها تمام شد شما میتوانید تغذیه کردن انها را با ارتمیا شروع کنید و همزمان با سایز گرفتن لاروها پس از مدتی میتوانید آن ها را با غذای پودر شده ی والدینشان تغذیه کنید.

لطفا امتیاز دهید
بدون دیدگاه

لطفا در صورتی که در متن یا اطلاعات این مقاله ایراد یا نواقصی مشاهده میکنید که میتوانید در اصلاح آن ما را یاری کنید لطفا گزارش مشکل در مقاله را ارسال بفرمایید.

لطفا توضیحات خود درباره مشکل این مقاله را برای ما بنویسید و ارسال کنید. اگر اطلاعاتی دارید که میتواند این مقاله را کاملتر کند برای ما ارسال کنید تا مقاله به روز رسانی شود.

مطالب مشابه با آنچه حالا مطالعه کردید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
گروه پرسش و پاسخ تلگرام