ماهی سورم

نام فارسیسورم
نام انگلیسیSeverum
خانوادهCichilidea
نام علمیHeros Severus
دسته بندیگوشتخوار
محل زندگیآمریکای جنوبی
حداقل سایز آکواریوم200 لیتر
دمای آب26 الی 28 درجه سانتی گراد
اسیدیته آب6 الی 7 PH
طول عمر5 الی 10 سال
حداکثر اندازه20 سانتی متر
خلق و خونسبتا صلح جو
قلمرو طلببله
موقعیت شنامیانه آب
شرایط نگهداریآسان
شرایط تکثیرمتوسط
حساسیت به بیماریمقاوم
خوراکغذاهای شرکتی گرانولی، میکس دل، کرم خونی منجمد، میلورم، آرتمیا

سوروم یکی از ماهی های آبشیرین گرمسیری از خانواده ی سیکلید های آمریکایی {سیچلایدهای آمریکایی} هست ، این ماهی بومی آمریکای جنوبی است و شاید بتوان گفت که یکی از اولین ماهی های هر فرد علاقمند آکواریوم است و در بازار و مغازه های آکواریومی به راحتی پیدا میشود . نگهداری این ماهی به نسبت آسان است و با رعایت یک سری نکات بهداشتی آکواریوم و تغذیه درست میتوان به راحتی از ماهی نگهداری کرد و از نگهداری آن لذت برد . همانطور که میدانید این ماهی چند طیف رنگ و درواقع چند نژاد مختلف دارد و بحث بررسی و معرفی این نژاد ها به یک مقاله ی جداگانه نیاز دارد ولی برای شناخت فقط چند نمونه از آنها را نام خواهم برد ، اولین و متداول ترین ، سورم طلایی و یا معمولی است که در تمام آکواریوم فروشی ها یافت میشود و پس از آن سورم سبز ، ردشولدر ، رد اسپایدر و… نیز از جمله نژاد های دیگر ماهی سورم هستند .

عکس Severum 2

شرایط عمومی آکواریوم و سازگاری ماهی سورم

سورم ها بیشتر وقت خود را در سطح میانی اکواریوم میگذرانند و تقریبا ماهیان آرامی هستن و فقط در زمان جفتگیری به دیگر ماهیان پرخاش کرده و از قلمرو خود دفاع میکنند، در کنار سورم ها میتوانید با رعایت سایز ماهیان و البته در نظر گرفتن حجم آکواریوم ماهیانی از خانواده ژئوفاگوس ها و یا ماهیان دیگری نظیر آنجل و بلک گوست که مربوط به مناطق آمازون هستند نگهداری کنید ، سورم ها با توجه به محیط و زیستگاهشان در طبیعت به صورت اصولی به یک آکواریوم با حجم نزدیک به 200 لیتر نیاز دارند ، برای دکور محل زندگی این ماهی میتوان از کنده ها و چوب های درشت و فراوری شده استفاده کرد و روی این کنده ها از گیاهانی مانند جاوا استفاده کرد تا به زیست بوم اصلی این ماهی نزدیکتر شود و ماهی در اکواریوم احساس آرامش کند و اینکه برای بستر آکواریوم این ماهی از بستر هایی با سایز ریز استفاده کنید و البته دقت کنید که از بستر های آهکی که سختی آب را بالا میبرند هم استفاده نکنید، پی اچ معمول برای نگهداری این ماهی بین 6 تا 7 است ، دمای مناسب برای نگهداری سورم بین 26 تا 29 درجه است و ضمنا در دماهای پایین فعالیت ماهی کاهش یافته و احتمال ابتلا به سفیدک در آن نیز افزایش پیدا میکند.

تغذیه ماهی سورم

سورم ها جزو ماهیان همه چیز خوار هستند ، برای تغذیه کردن انها میتوانید از غذاهای شرکتی برند های معتبر و مخصوص سیچلاید های آمریکایی استفاده کنید که از درصد پروتئین بالایی برخوردار هستند ، همچنین میتوان از خیار، کدو، میکس های دست ساز دل و سبزیجات وکرم خونی به صورت هفتگی  برای تغذیه انها استفاده کرد، اما باید یک سری نکات را در رابطه با تغذیه این ماهی رعایت کرد، نخست اینکه همیشه غذاهای شرکتی را در آب بخیسانید و اینکه غذاهای خشک را هفته ای دوبار در عصاره سیر{برای ترغیب ماهی به غذا خوردن و همچنین جلوگیری از بروز انگل روده ای} و هفته ای دوبار هم در مولتی ویتامین بخیسانید ، این اعمال هم باعث هضم بهتر غذا و هم باعث سلامت دستگاه گوارش ماهی میشود ، نکته ی دیگر در رابطه با غذا دهی سورم این است که به جای یک مرتبه تغذیه کردن در روز ، مقدار غذایی را که قرار است به ماهی بدهید را در دو یا سه مرتبه به ماهی بدهید و دقت کنید که ماهی پر خوری نکند و یا اینکه غذای اضافه ای باقی نماند.

تشخیص جنسیت ماهی سورم

تشخیص جنسیت این ماهی کار به نسبت ساده ای است و با رسیدن ماهی به سایز بالغ میتوان جنسیت آن را با دقت در چند نکته تعیین کرد :

1- نر ها به نسبت ماده ها از جثه ی بزرگتری برخوردار هستند.

2- جنس نر به نسبت ماده رنگ بهتر و درخشانتری دارد و جنس ماده به اصطلاح بی رنگ تر است.

3- باله ی پشتی جنس نر کشیده و نوک تیز ولی در جنس ماده این باله طول کمتری دارد و نوک آن گرد است.

4- لوله ی تناسلی در جنس نر نوک تیز و حالت مخروطی دارد ولی در جنس ماده نوک تقریبا گرد و حالت استوانه ای و پهن دارد.

تکثیر ماهی سورم

یکی از قسمت های لذت بخش نگهداری آکواریوم و ماهیان زینتی، تکثیر آنها است . اما قبل از هر چیزی به شما این نکته رو میگم که تکثیر در ابعاد خانگی تقریبا هیچ سودی برای شما ندارد و فقط میتواند جنبه ی سرگرمی و کسب اطلاعات بیشتر برای شما داشته باشد. تکثیر ماهی سورم تقریبا کار آسانی است ، شما فقط باید یک جفت در اختیار داشته باشید ، که چند راه برای تهیه ی جفت وجود دارد ، اول اینکه یک جفت مولد و کارداده خریداری کنید ، دوم ینکه یک نر و یک ماده بالغ انتخاب کنید و برای جفت زدن آن ها را در اکواریوم حدود 100 لیتری به صورت اختصاصی نگهداری کنید تا جفت شوند البته لازم به ذکر است که این روش احتمالا به زمان زیادی نیاز دارد و باید در نظر گرفت که احتمال اینکه اصلا همدیگر را به عنوان جفت قبول نداشته باشند و جفت نشوند نیز هست ، روش سوم برای به دست اوردن جفت خرید گله ی حداقل پنج تایی با سایز حدود 15 سانت و یا به طور کلی سایز بالغ { پیش مولد } و نگهداری انها در اکواریومی با حجم تقریبی 200 لیتر است، بعد از گذشت مدتی از ورود گله و جا افتادن آنها حداقل یک جفت از گله خارج شده و بعد میتوان آن جفت را به یک آکواریوم حدودا 100 لیتری برای تخم ریزی انتقال داد. از نشانه های جفت شدن میتوان به قفل کردن لب ها به هم ، ضربه زدن با دم به یکدیگر و چسبیدن انها از بغل به هم اشاره کرد . برای تخم ریزی انها دما باید حدود 27 الی 29 باشد و پی اچ 6.5 الی 7 باشد ، ضمنا باید از یک سنگ تخت برای تخم ریزی آنها استفاده کرد . درزمان تخم ریزی حداقل میزان تردد را در اطراف اکواریوم داشته باشید و از ضربه زدن به شیشه خودداری کنید، این کار ها باعث ایجاد استرس برای ماهی ها میشوند و آنها از ترس ممکن است که تخم هارا بخورند ، برای جلوگیری از قارچی شدن تخم ها هم از متیلن بلو استفاده کنید .سخت ترین مرحله ی کار، بعد از هچ شدن تخم هاست و درواقع سایز کردن لارو ها ، برای تغذیه لارو ها بعد از اتمام کیسه زرد زیر شکم انها حتما از ارتمیای تازه هچ شده استفاده کنید . ضمنا والدین تا مدتی از لارو ها نگهداری میکنند ، به یک بند که برسند میتوانید انهارا جدا کنید . در طول مدت نگهداری بچه ماهی ها حتما به موقع سیفون بزنید و بهداشت آب را رعایت کنید و به اندازه و درست تغذیه کنید. عکس Severum 1

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x