ماهی اسکات نقره ای

Silver scat 1
نام فارسیاسکات نقره ای
نام انگلیسیSilver Scat
خانوادهScatophagidae
نام علمیScatophagus Argus
دسته بندیگوشتخوار
محل زندگیجنوب شرقی آسیا
حداقل سایز آکواریوم80 لیتر
دمای آب20 تا 27.8 درجه سانتی گراد
اسیدیته آب7.5 الی 8.5 PH
سختی آب12 الی 18 DH
طول عمر20 سال
حداکثر اندازه38 سانتی متر
خلق و خونسبتا صلح جو
قلمرو طلبخیر
موقعیت شنامیانه آب
شرایط نگهداریآسان
شرایط تکثیرسخت
حساسیت به بیماریمقاوم
خوراکمیکس ، گرانول ، سبزیجات

Silver scat 3 Silver scat 2ماهی اسکات

ماهی اسکات یکی از آبزیان جذاب با بدنه ای نقره ای یا برنزی است . سه نوع از این ماهی موجود است که همگی در بازار ایران نیز یافت می شوند و با نام های سیلور اسکات ، اسکات سبز و اسکات قرمز شناخته می شوند .

این ماهی در حقیقت جزو ماهیان لب شور ( به ماهیانی که نیاز به آب با نمک کم دارند گفته می شود ) به حساب می آید اما با تغییر تدریجی و کم کردن نمک با آب شیرین نیز سازگار شده و در آب شیرین نیز می توان از آنها نگهداری کرد .

در جنوب شرقی آسیا این ماهی در کنار خروجی لوله های توالت یافت می شوند ، اما هنوز قطعیتی وجود ندارد که این ماهی از فضولات تغذیه میکند یا از جانواران کوچکتری که آنها وابسته به فضولات هستند ! در نهایت باید گفت این ماهی وابسته به آن روش تغذیه نیست و در آکواریوم با غذا های معمول نیز تغذیه می شود .

ماهی اسکات ، ماهی آنجل مونو و ماهی تیر انداز همگی جزو دسته ماهیان لب شور هستند که ماهیانی بزرگ و جذاب و مقاوم هستند . تقریبا تمام آکواریوم های لب شور حداقل یکی از این سه گونه را دارا هستند .

ماهی اسکات معمولا تا اندازه 15 تا 20 سانتی متر رشد می کند ( در طبیعت تا 38 سانتی متر ) و در آکواریوم تا 20 سال زندگی می کند . با ماهی های خشن و پرخاشگار دیگر سازگاری دارد . همچنین اگر ماهیان کوچک تر نیز اندازه دهان این ماهی نباشند در کنار او می توانند نگهداری شوند .

Scatophagus argus
اسکات خالدار ( Spotted Scat ) گونه وحشی ماهی اسکات

ماهی اسکات تقریبا همه چیز را میخورد و در خوردن وحشیانه عمل می کند و بسیار کنجکاو است ، نگهداری ماهی اسکات با ماهی هایی که باله های بلندی دارند پیشنهاد نمی شود زیرا باله آنها را خواهد خورد . همچنین در نظر داشته باشید که باله بالایی آنها که به شکل تیغ می باشد دارای سم است که در برخورد با دست شما باعث سوزش خواهد شد .

ماهی اسکات در سواحل سر سبز و رودخانه های آب شیرین یافت می شود . در ابتدای زندگی کاملا در آب شیرین زندگی می کند و به مرور زمان و رسیدن به بلوغ وارد آب های لب شور می شود . آنها از کرم ها ، حشرات ، قارچ ها و گیاهان تغذیه می کنند .

انواع گونه های ماهی اسکات

سیلور اسکات ( Silver Scat )

این گونه دارای بدنی نقره ای رنگ است که در دو طرف بدن از قسمت بالا نوار هایی به صورت خط نمایان هست که وقتی به اطراف بدن ماهی میرسد شکل نقطه میگیرند .

سیلور اسکات
سیلور اسکات

اسکات سبز ( Green Scat )

این گونه در دو طرف بدن دارای ردیف های خال سیاه رنگ هست . گاهی اوقات به جای خال در قسمت سر ماهی ( چسم و بینی ) دارای دو خط عمودی هستند ؛ بدن ماهی دارای زمینه سبز رنگ است که در قسمت بالایی بدن این رنگ پر رنگ تر بوده و در قسمت پایین و شکم ماهی محو شده و به نقره ای می رسد .

اسکات سبز - گرین اسکات
اسکات سبز – گرین اسکات

اسکات قرمز ( Red Scat – Ruby Scat )

این گونه در دو طرف بدن دارای خال و خط های عمودی می باشد ( طرح ها مختلف است ، گاهی فقط خال ، گاهی فقط خط و گاهی مخلوط ) . اما در لبه بالایی بدن ماهی یک نوار به رنگ قرمز موجود هست که پهنای آن نیز گاهی متفاوت است .

اسکات قرمز - رد اسکات
اسکات قرمز – رد اسکات

نگهداری ماهی اسکات

پیشنهاد می شود این ماهی توسط افرادی که تجربه قبلی در زمینه نگهداری آبزیان دارند ، نگهداری شود . اگر ماهی خریداری شده اندازه کوچکی دارد نیاز به آب شیرین دارد و به مرور زمان و رشد بیشتر باید آب به سمت شوری هدایت شود . همچنین ماهی برای نگهداری نیاز به آکواریوم بزرگ دارد تا به راحتی رشد کرده و فظای کافی برای شنا داشته باشد . همچنین باله بالایی ماهی ( فقط موقع خشونت و غذا خوردن باز می شود ) دارای سم است که هنگام انتقال ماهی باید به این موضوع توجه کرد ( اگر توسط باله این ماهی صدمه دیدید موضع را به مدت چند دقیقه با آب گرم بشورید ) .

ماهی اسکات غذای زیادی مصرف می کند و به همین دلیل باعث کاهش کیفیت آب خواهد شد . حتما از فیلتراسیون مناسب استفاده کنید و هفته ای یک بار سیفون 30% آب را در نظر داشته باشید .

ماهی اسکات در تمام سطوح آب شنا می کند و کاملا  فعال است . برای دکور می توانید از سنگ و شاخه ها استفاده کنید اما از گیاهان زنده برای تزئین استفاده نکنید . اسکات به گیاهان صدمه زده و آنها را می خورد .

تغذیه ماهی اسکات

ماهی اسکات تقریبا هر چیزی که سر راهش قرار بگیرد را میخورد و اصلا در غذا خوردن وسواس ندارد . بهتر است در تغذیه ماهی همیشه مقداری مواد گیاهی نیز موجود باشد . برای این منظور میتوانید از کاهو ، اسفناج ، برش های نازک خیار ، نخود فرنگی آب پز و … استفاده کنید .

تغذیه اصلی ماهی می تواند توسط غذا های خشک مانند بیومار یا غذا های زنده مثل میل ورم ، کرم خونی و یا غذا های دست ساز انجام شود .

سازگاری ماهی اسکات

ماهی اسکات سازگاری خوبی با دیگر ماهی ها دارد . بهتر است ماهی اسکات در گروه های حداقل 4 عددی نگهداری شود . نگهداری ماهی اسکات در کنار آنجل مونو ترکیب بسیار خوب و مناسبی را تشکیل میدهد .

تقریبا با تمامی ماهی های پرخاشگر سازگاری دارد و می تواند در کنار آنها نگهداری شود . اما اگر ماهی کوچکتر از دهان ماهی اسکات دارید قطعا به عنوان غذا خورده خواهد شد .

تشخیص جنسیت و تکثیر ماهی اسکات

متاسفانه اطلاعات دقیق و معتبری در این زمینه یافت نشد !

گفته می شود این ماهی به صورت گروهی به عمق دریا رفته و پس از تخم ریزی و کمی بزرگ تر شدن بچه ماهی ها دوباره به لب ساحل باز می گردند .

ماهی اسکات تاکنون در سالن ها تکثیر نشده است و به نظر میرسد تکثیر این ماهی کاری دشوار است .

4/5 - (3 امتیاز)
بدون دیدگاه

لطفا در صورتی که در متن یا اطلاعات این مقاله ایراد یا نواقصی مشاهده میکنید که میتوانید در اصلاح آن ما را یاری کنید لطفا گزارش مشکل در مقاله را ارسال بفرمایید.

لطفا توضیحات خود درباره مشکل این مقاله را برای ما بنویسید و ارسال کنید. اگر اطلاعاتی دارید که میتواند این مقاله را کاملتر کند برای ما ارسال کنید تا مقاله به روز رسانی شود.

مطالب مشابه با آنچه حالا مطالعه کردید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
گروه پرسش و پاسخ تلگرام