معرفی دارو ها

کاربرد عصاره سیر در آکواریوم و پرورش آبزیان

عصاره سیر و کاربرد آن در پرورش ماهیان زینتی

سیر خواص درمانی بسیاری دارد ، سیر طیف وسیعی از کنترل کننده های طبیعی را در خود دارد که سیر را به عنوان یک ترکیب ضدباکتری و عفونت، ضد التهاب، ضد ویروس و ضد قارچ مطرح کرده اند. همچنین سیر 12 نوع از آنتی اکسیدانهای طبیعی را در خود جای داده است. سیر مملو از ویتامینهای ضروری، مواد معنی و مواد فعال کننده زیستی نیز می باشد. دو نوع رنگدانه کمیاب هم جزو عناصر موجود در سیر می باشند.

تمام این خواص اعجاب آور موجب شده است سیر را به عنوان یکی از عوامل تغذیه ای مهم در ترکیبات غذایی آریا آکادمی مد نظر قرار دهیم و از آن استفاده کنیم. در این مقاله به خواص اعجاب آور سیر در پرورش ماهیان زینتی و نحوه استفاده صحیح از سیر در ترکیبات غذایی خواهیم پرداخت.

خواص تغذیه ای سیر برای ماهی ها

سیر سرشار از ویتامین A ، گروه ویتامین های B و ویتامین C می باشد. همچنین سیر منبع بسیار خوبی از مواد معدنی از جمله منگنز، فسفر، کلسیم، مس، پتاسیم و آهن می باشد. همچنین سیر شامل مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب ضروری، گلیکوسایدها، و مواد معدنی کمیاب از جمله ژرمانیم، سلنیوم و تلوریوم می باشد. مواد فیتوچمیکال
موجود در سیر نظیر آلیوم خواص تغذیه ای سیر را منحصر به فرد کرده است.

خواص تغذیه ای 100 گرم سیر به شرح زیر می باشد :

  • انرژی= 149 کیلو کالری
  • کربوهیدرات= 33.06 گرم
  • پروتئین= 6.36 گرم
  • اسید چرب= 0.5 گرم
  • فیبر= 2.1 گرم

ویتامینها

  • فولیک اسید= 3 میکروگرم
  • نیاسین= 0.7 میلی گرم
  • اسید پانتوتنیک= 0.596 میلی گرم
  • پیریدوکسین= 1.235 میلی گرم
  • ریبوفلاوین= 0.11 میلی گرم
  • تیامین= 0.2 میلی گرم
  • ویتامین آ= 9 واحد
  • ویتامین سی= 31.2 میلی گرم
  • ویتامین ای= 0.08 میلی گرم
  • ویتامین کا= 1.7 میکروگرم

الکترولیتها

  • سدیم= 153 میلی گرم
  • پتاسیم= 401 میلی گرم

مواد معدنی

  • کلسیم= 181 میلی گرم
  • مس= 0.299 میلی گرم
  • آهن= 1.7 میلی گرم
  • منیزیم= 25 میلی گرم
  • منگنز= 1.672 میلی گرم
  • فسفر= 153 میلی گرم
  • سلنیوم= 14.2 میکرو گرم
  • روی= 1.16 میلی گرم

فیتوچمیکال ها

  • بتاکاروتن= 5 میکرو گرم
  • لوتئین-زی زانتین= 16 میکرو گرم

مصرف سیر یا عصاره سیر برای ماهی ها ؟

سیر به دلیل دارا بودن فیبر برای بسیاری از ماهیان زینتی مناسب نمیباشد همچنین اگر بخواهیم حجم بیشتری از مواد معدنی و ویتامین های موجود در سیر را به خورد ماهی بدهیم مجبوریم حجم بیشتری از فیبر و ماده خشک سیر را وارد غذای ماهی کنیم که باعث لاغری ماهی و ایجاد برخی بیماری های گوارشی در ماهی می شود.

علاوه بر این سیر تازه همیشه در دسترس نیست. بنا براین بهترین راه برای تامین خواص سیر در غذای ماهی استفاده از عصاره سیر است. عصاره سیر فرآوری شده قابلیت ماندگاری و حفظ خواص تا چندین ماه را دارد و می تواند همواره به عنوان یک مکمل غذایی و حتی دارویی برای ازبین بردن عوامل بیماری زا در آکواریوم استفاده شود.

اثرات درمانی سیر برای آبزیان

همانطور که اشاره شد سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند رادیکالهای آزاد را از بین ببرد. سیر همچنین خواص ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد انگل و کرم دارد. استفاده از عصاره سیر در آکواریوم خواص درمانی و پیشگیری از ابتلای ماهی ها به انگل دارد. مطالعات انجام شده نشان میدهد عصاره سیر ضمن کشتن انگلها و عوامل بیماری زا در آکواریوم، سیستم ایمنی بدن ماهی را نیز تقویت می کند. انگلهای پوستی نمیتوانند در مقابل سیر مقاومت کرده و خیلی زود توسط عصاره سیر از بین می روند.

طرز تهیه عصاره سیر در منزل

شما می توانید عصاره سیر را در منزل تهیه کنید ولی توجه کنید عصاره تهیه شده باید به سرعت مصرف شود چرا که ظرف مدت چند ساعت بسیاری از ویتامینها و آنی اکسیدانهای آن در تماس با هوا از بین خواهد رفت و اگر راه نفوذ هوا را نیز ببندید طی نگهداری طولانی مدت آن یک باکتری خطرناک به نام کلوستریدیوم بوتولینوم در آن رشد خواهد کرد که عامل اصلی بیماری بوتولیسم می باشد. شرکتهای تجاری برای کنترل خواص عصاره سیر و جلوگیری از رشد باکتری در آن طی مدت طولانی نگهداری از یک فرآیند پیچیده تثبیت استفاده می کنند که انجام آن برای کاربران خانگی عملا غیر ممکن است.

روش اول :

برای تهیه عصاره سیر ابتدا پوست حبه های سیر را جدا کنید. سپس با استفاده از میکسر سیر را کاملا خمیر کنید و خمیر حاصل را با استفاده از صافی قهوه صاف کنید تا عصاره از مواد جامد سیر جدا شود. برای نتیجه بهتر می توانید از صافی
کاغذی نیز استفاده کنید تا عصاره خالص تری داشته باشید.

روش دوم ( پیشنهادی ) :

پوست یک حبه سیر را جدا کرده و آن را رنده کنید ؛ مقدار کمی آب مقطر یا آب جوشیده سرد شده را در یک لیوان کوچک بریزید و سیر را به آن اضافه کنید . درب لیوان را با پلاستیک ببنید و لیوان را برای 24 ساعت در یخچال قرار دهید . سپس با استفاده از صافی مایع را جدا کرده و مصرف کنید

طریقه مصرف عصاره سیر برای ماهی ها

برای مصرف بهتر است عذای ماهی ( چه غذای خشک و چه میکس ) را به مدت 2 تا 4 دقیقه در عصاره سیر قرار داده و سپس غذا را به ماهی بدید .

دقت کنید که غذا نباید مدت طولانی در عصاره سر قرار بگیرد که شکل خود را از دست بدهد و باعث کثیفی آب شود .

 

‫۲ نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

سوالات خود را از ما بپرسید

بستن